Dermason™

hypoallergene en dierproefvrije huidverzorgingsproducten

Uw huid
De huid is het grootste orgaan van de mens. Eén van de belangrijkste functies van de huid is bescherming tegen allerlei invloeden van buitenaf. Daarom is een goede huidverzorging van groot belang. Met name een (zeer) droge, gevoelige huid betekent vaak een kwetsbare huid. De kwetsbaarheid van de huid neemt ook toe naarmate we ouder worden.

De bovenste laag van de huid is de opperhuid of hoornlaag (epidermis) en is slechts enkele tienden van een millimeter dik. De opperhuid vernieuwt zicht ongeveer één keer per maand. Dat gebeurt omdat dieper gelegen huidcellen naar de oppervlakte worden 'geduwd'. Naarmate de cellen meer naar de oppervlakte komen te liggen, wordt de verbinding tussen de cellen steeds losser. Toch is een optimale verbinding tussen de bovenste laag cellen is van groot belang voor de bescherming van de huid, onder andere tegen uitdroging. Daarom is een goede huidverzorging met de juiste huidverzorgingsproducten belangrijk.

Belangrijk voor de huid is
  1.  het intact houden of herstellen van de natuurlijke huidbarrière en 
  2.  zorgen voor een goede vochtbalans.

De meerwaarde van Dermason™
De ingrediënten waaruit Dermason™ is samengesteld, komen heel erg overeen met de ingrediënten die de huid zelf aanmaakt. Vandaar dat we ook spreken over huididentieke ingrediënten. Huidverzorging met Dermason™ is erop gericht om met natuurlijke, hypoallergene ingrediënten een goede huidbarrière en vochtbalans te realiseren. De basis-ingrediënten voor de crèmes zijn o.m. phosphatidylcholine (lecithine, 'n natuurlijke emulgator), shea butter, ceramide, squalane, natural moisturizers

Geen chemische emulgatoren want die drogen je huid uit
Emulgatoren zorgen ervoor dat vettige stoffen oplossen in water (zodat ze gemengd kunnen worden). Omdat chemische emulgatoren goedkoop zijn, worden deze stoffen veelvuldig gebruikt in huidverzorgingsproducten. Als je nu je handen wast, de afwas doet, onder de douche staat of in bad ligt zorgen diezelfde emulgatoren ervoor dat ook je huideigen vettige stoffen in water worden opgelost.  Dat leidt dus tot een (nog) droge(re) huid. Daarom gebruiken wij in Dermason™ geen chemische emulgatoren. 

Geen parfum, minder kans op allergische reacties
In de Dermason™ huidverzorgingsproducten wordt geen parfum toegevoegd, want parfum leidt vaak tot allergische reacties. 

Geen chemische conserveringsmiddelen, geur- en kleurstoffen
Dermason™ huidverzorgingsproducten bestaan uit huididentieke ingrediënten. In de Dermason™ producten wordt dus geen gebruik gemaakt van bovenstaande stoffen.

Dermason™ huidverzorgingsproducten, hypoallergeen en dierproefvrij
1. Talgklier
2. Haar
3. Haarspiertje (haren rechtovereind)
4. Opperhuid
5. Lederhuid
6. Onderhuids bindweefsel